Ondernemingsplan en bedrijfsadvies

Wij ondersteunen je bij het maken van een goed ondernemingsplan en houden je scherp als het gaat om het bestaansrecht van jouw onderneming. Want de wereld verandert doorlopend en dat levert bedreigingen en kansen op voor jou. Het maakt ondernemen leuk, maar ook wel eens lastig. Fijn als je dan kunt sparren met een expert.

 

De basis van je succes

De Engelsen zeggen het mooi: failing to plan is planning to fail. Oftewel: zonder plan geen succes. Dat geldt bij de start van je onderneming, maar ook daarna. Want technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en consumenten verwachten steeds andere dingen van jou. Daardoor moet je blijven nadenken over je bestaansrecht en verdienmodel. Wij adviseren jou daarbij en werken aan de continue verbetering van jouw bedrijfsvoering.

Het ondernemingsplan

Je hoeft niet bang te zijn voor dikke rapporten die onderin de la verdwijnen. Wij houden van no-nonsense en zorgen voor een overzichtelijk en praktisch plan. In een ondernemingsplan besteden we onder andere aandacht aan:

  • Producten of diensten: is er behoefte aan in de markt en wil mijn doelgroep ervoor betalen?
  • Marketing: wie is mijn doelgroep en hoe bereik ik die?
  • Risico van discontinuïteit: ben ik niet te afhankelijk van 1 of enkele grote opdrachtgevers?
  • Omzet en brutomarge: welk assortiment bied ik aan en wat zijn mijn brutomarges?
  • Prijsbeleid en kostprijscalculatie: hoe onderbouw ik uurtarieven of verkoopprijzen en hoe maak ik een goede kostprijscalculatie?
  • Vaste kostenstructuur: hoeveel langlopende verplichtingen ga ik aan en is dat verantwoord bij een dip in omzet of brutomarge?
  • Geldstromen: hoe plan ik mijn inkomsten en uitgaven?

“Niet alleen hard werken, slim werken is minstens zo belangrijk.”

betrokken, betaalbaar, betrouwbaar.